PROBİYOTİK SMOOTHIE
Probiyotik smoothie, iyi bakterilerin üzerinde geliştiği sindirilebilir lif içeren bir gıdadır. Teknik olarak, prebiyotikler, hepimizin daha fazlasını istediğimiz dost probiyotik bakteriler için misafirperver bir bağırsak ortamı yaratmaya yardımcı olan bir lif türü olan oligosakkaritlerdir. Sağlıklı bir bağırsak mikrobiyotasına sahip olmak sadece sindirimle ilgili değildir. İyi bağırsak sağlığı, bir dizi vücut fonksiyonunu destekler. Düzenli olarak probiyotik almanın ne kadar fark yarattığına şaşıracaksınız ve probiyotik süt, hap almayı hatırlamakta zorluk çekseniz veya fermente yiyecek ve içeceklerin tadına bakmasanız bile bunu çocuk oyuncağı haline getiriyor.
Günde 225gr tek bir porsiyon içerek (ipucu: bu smoothielerin her birindeki miktar), asidofilus ve bifidus dahil milyarlarca canlı probiyotik kültürle sindirim sağlığınızı destekleyeceksiniz.
Ve yine de herhangi bir sütten bekleyeceğiniz 9 temel besin, kalsiyum, protein ve A ve D vitaminlerini içerir.
Yaban Mersinli Metabolizma Terbiyecisi
İçindekiler:
- 1 su bardağı probiyotik süt (veya probiyotik yoğurt)
- 3/4 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
- 2 küp şeker ebatında zencefil parçası (eğer güçlü bir karıştırıcınız yoksa rendeleyiniz)
- 1 yemek kaşığı kenevir tohumu
- Tatlandırmak için bal (istenirse)
Hazırlanış:
Bütün malzemeleri Kuvings Blender içine atıp yaklaşık 5 dk boyunca karıştırıyoruz.
Afiyet Olsun..
Bu smoothie tarifini bağırsaklarınız için harika yapan şey budur; çoğu smoothie gibi sadece prebiyotik meyvelerle dolu değillerdir; ayrıca probiyotik sütün eklenmesinden kaynaklanan probiyotikler içerirler.
Bu nedenle, günlük probiyotik ihtiyacını karşılamak, kendine bir kase mısır gevreği dökmek veya bu probiyotik smoothie’lerden birini yudumlamak kadar kolay olabilir.
Prebiyotik Smoothie Neden Önemlidir :
Prebiyotikler, iyi bakterilerin üzerinde geliştiği sindirilebilir lif içeren gıdalardır. Teknik olarak, prebiyotikler, hepimizin daha fazlasını istediğimiz dost probiyotik bakteriler için misafirperver bir bağırsak ortamı yaratmaya yardımcı olan bir lif türü olan oligosakkaritlerdir.
Bu nedenle, optimal bağırsak sağlığı söz konusu olduğunda ikisini birleştirmek çok sağlıklı bir durumdur.
Fıstık ezmesi ve reçel. Patates kızartması ve sos. Ekmek ve tereyağ. Gıda dünyasında çok sayıda dinamik ikili vardır, ancak en güçlülerinden biri probiyotikler ve prebiyotiklerin birleşimidir.
Diğer sağlklı ve lezzetli tariflerimiz için buraya tıklayınız.