Meyve suyu verimleriyle ilgili pek çok soru alıyoruz ve bunun sonucunda bizde bu konuda bir çalışma yapmanın gerekli olduğuna karar verdik. Kaliteli bir meyve sıkacağına yatırım yapmadan önce, o meyve sıkacağında sıktığınız meyve veya sebzelerden en fazla suyu alacağınızdan emin olmak istersiniz.

Kuvings Whole Slow Juicers’ın ne kadar meyve suyu çıkarabileceğini göstermek için 13 çok tüketilen meyve sebzeyi tarttık, suyunu sıktık ve meyve suyu verimini ölçtük.

Soğuk sıkım (coldpress) meyve sıkacakları, tıpkı bizim yiyecekleri çiğnediğimiz gibi, suyu çıkarmak için meyve ve sebzeleri öğütür ve presler. Bu işlem tipik olarak bıçaklı (santrifüjlü) meyve sıkacaklarından daha fazla meyve suyu üretir ve bir o kadar hızlıdır. 

Bunu göstermek için 1 bardak meyve suyu elde etmenin ne kadar sürdüğünü de ölçtük.

Not: Alınan meyve suyu miktarı, ürünlerinizin kalitesine direkt olarak bağlıdır. Taze meyve ve sebzeler en yüksek miktarda meyve suyu sağlar ve ayrıca en iyi lezzet ve dokuyu sunar. Sıkım süresi ayrıca malzemelerin boyutuna ve kalitesine de bağlıdır.
Biz bu testte besinlerimiz EVO820 ile sıkıldı.

Elma Suyu

1 adet 1/4 elma = 250ml
Süre: 1 dakika 15 saniye

Havuç Suyu

11 havuç (her biri 17cm) = 512ml
Süre: 3 dakika

Portakal Suyu

2 büyük portakal = 360ml
Süre: 2 dakika 35 saniye (portakalları soyma süresi dahil)

Ispanak Suyu

1 1/2 demet = 230ml
Süre: 6 dakika 15 saniye

Ananas Suyu

1/2 ananas = 390ml
Süre: 1 dakika

Salatalık Suyu

1 1/8 salatalık = 215ml
Süre: 1 dakika 10 saniye

Şeftali Suyu

2 1/2 şeftali = 454 ml
Süre: 1 dakika 52 saniye

Kereviz Sapı Suyu

12 kereviz sapı (her biri 15cm) = 265ml
Süre: 3 dakika

Kıvırcık Marul Suyu

1 demet = 215ml
Süre: 6 dakika

Pancar Suyu

2 1/4 pancar = 375ml
Süre: 2 dakika 25 saniye

Zencefil Suyu

2 küçük parça = 30ml
Süre: 55 saniye

Karpuz Suyu

1/8 karpuz = 225ml
Süre: 1 dakika 20 saniye

Domates Suyu

4 adet domates = 480ml Sıkma
Süre: 1 dakika 40 saniye