Bağışıklık Güçlendirici Kür
Bağışıklık güçlendirici kür ile yalnız 3 malzeme yardımıyla elde edebileceğiniz bu meyve suyu tarifinin adı ”BangBang” !!
Kırmızı biber, kereviz ve salatalık kürü sadece detoks için değil eş zamanlı olarak bağışıklık sisteminizi de güçlendirmeye yardımcı olur. Kür için bu üç bileşenden elde ettiğiniz E, B1, B2, B6, bol miktarda lif, demir, çinko vb. vitaminler ve mineraller sayesinde metabolizmanızı güçlendireceksiniz.
Düz bir sebze suyu olarak bakıldığında tarifi ve yapımı oldukça kolay görünmesine rağmen vitamin ve zengin lif kaynağı sayesinde beden için oldukça faydalıdır.
Bu üçlü vitamin deposu kür; vitamin ve lezzet bakımından tüketilmesinin oldukça faydalı ve keyif dolu olduğunu söylemek doğru olur.
İçindekiler
- 3 adet kırmızı biber, kırmızı
- 3 kereviz sapı
- 1 salatalık
Sıkma Süresi: 3 dakika
Kür Suyu Miktarı: 800 ml
Porsiyon: 2 bardak
Bağışıklık güçlendirici kür için hazırlık:
kırmızıbiber
- Yeşil sapları çıkarın
- Geniş kanala sığması için yarıya veya dörde bölün
- Fazla tohumları çıkarın (dilerseniz uygun filizlendirme şekillerini kullanarak onları ekebilir ve yeni kırmızı biber fideleri yapabilirsiniz**)
Salatalık
- Kuvings MOTIV1 Smart Juicer’a sığacak parçalar halinde kesin
Kereviz
- Kerevizin saplarını baş parmak büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın (kereviz sapını küp küp doğramak; kerevizin uzun lifli selüloz kısmını kısaltarak, liflerin presin etrafına sarılmasını engeller)
- Kereviz yapraklarının suyunu sıkabilirsiniz fakat bu yapacağınız küre acılık katacaktır, bu yüzden opsiyonel bir seçenektir.
Hazırlanışı:
Hazırlanışı çok kolay olan meyve suyu ile bol bol vitamin alacaksınız!
Önce biberlerin suyunu sıkın. Kolayca sıkılması için biberleri tek tek ekleyin.
Ardından salatalık parçalarını sıkın. Her seferinde bir parça bırakın ve daha fazla parça eklemeden önce meyve sıkacağı her parçaya bastırın.
Son olarak aynı şekilde kerevizin suyunu sıkın.
İpucu: Hangi renkli kırmızı biberin suyunu sıkmak için? Aslında yeşil biberler sarıya, sonra turuncuya, sonra kırmızıya döner. Hepsi aynı kırmızı biberdir, sadece toplandığında daha az olgunlaşır. Kırmızı ne kadar koyu olursa, lezzet o kadar iyi ve bağışıklık güçlendirici beslenme için en iyisidir.