fbpx

🎉 🎁 Kuvings Anneler Günü İndirimi Yaklaşıyor!  

logo_kuvings_250x

Buğday çimi suyu katı meyve sıkacağı

Buğday çimi suyu elde etmek için satın aldığınız Kuvings haznesine çimleri sıkmak üzere katın.  Geleneksel tıp uygulayıcıları uzun süredir çim suyunu karın ağrısını azaltmak ve ishal gibi hafif mide-bağırsak sorunların tedavisinde kullanmışlardır. Buğday çimi suyu faydaları ve nasıl kullanılır gibi bilgileri derledik. Tüm yazılan yazılar bilgilendirme amaçlı ve kaynak gösterilerek yayımlandı. Eğer bir rahatsızlığınız varsa mutlaka doktor tedavisi ile buğday çimi suyu kullanmalısınız.

Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir. Ayrıca kanser ve AIDS için tamamlayıcı bir tedavi olarak teşvik edilmektedir. Çünkü çimde bulunan enzimlerin, toksin ve karsinojenlerin vücuttan atılmasına yardımcı olduğu düşünülmektedir. Ancak bu kullanımları destekleyen iyi bilimsel kanıtlar yoktur. Gelin beraber bunun detaylarını inceleyelim.

Ancak sağladığı faydayı maksimize edebilmek için şeker kullanılması önerilmez. Rejuvelac’ınızı içerken doğanın sunduğu besinleri %100 canlı olarak içerdiğini ve bunların vücudunuzun canına can katacak tam şifa olduğunu hatırlayın. (Bulduğumuz bu en iyi tarif,  Mehmet Özderici beye aittir.)

Buğday çimi suyu satın al ve buğday çimi suyu makinası alarak kendi evinizde nasıl buğday çimi suyu yapabileceğinizi anlattık. Günümüzde artık sağlıklı beslenmenin önemi anlaşılmış ve pek çok kişi sağlığa faydalı yiyecek ve içecekleri tercih etmeye başlamışlardır. Sağlıklı beslenmek ve vücutta birikmiş olan zararlı toksinlerin atılması için en çok tercih edilen ürünler arasında buğday çimi suyu gelmektedir.

Buğday çimi suyu güçlü bir çiğ, canlı besindir. Yüksek kaliteli buğday çimi suyu içtiğinizde vücudunuz daha güçlü bir bağışıklık sistemi, iyileştirilmiş cilt durumu, detoksifikasyon ve kilo kaybı gibi harika sonuçlar üretebilir.

Buğday Çimi Suyu Satın Al

Buğdayın kendisi çok besleyici özelliğe sahiptir ve bunun çimi de aynı şekilde içinde bulunan A, E, C, K, B kompleks vitaminlerinin yanında içinde demir, kalsiyum, magnezyum, selenyum bulunmaktadır. Leatril de buğday çimi suyunda yüksek oranda bulunmaktadır. Leatrilin kanser hastalığının ilerlemesinin durmasında ve tedavi edilmesinde etkisi de oldukça önemlidir. Buğday çimi suyu satın al önemli bir neden ise içinde yüksek oranda klorofil bulunmasıdır. Klorofil ise günümüzde yeşil kan olarak değerlendirilmekte ve antioksidan özelliği bulunmaktadır. Talasemi, Akdeniz anemisi, romatoid atrit, ülseratif kolit gibi çok sayıda hastalığın tedavi sürecinde etkili olmaktadır.

Buğday Çimi Suyu Sıkacağı

Yapılan pek çok çalışma ile kanser hastalarının düzenli olarak buğday çimi suyu içtiklerinde hastalığın ilerlemesinin durmasına büyük etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Bunun yanında düzenli olarak buğday çimi suyu al ve içen kişilerin kanser hastalığından korunmasında etkili olduğu görülmüştür. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamakta, kan şekerini düzenlemekte olan buğday çimi suyu faydaları yeni yapılan araştırmalar ile ortaya çıkartılmaya devam etmektedir. Antioksidan özelliği ile detoks yapan kişiler için de ideal bir içecek olarak bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı Hiçbir yan etkisi olmadığı için bütün yetişkinlerin tüketmesi için uygundur kesin faydalarının görülmesi için düzenli kullanılması tavsiye edilmektedir.

Sağlıklı bir hayat bütün insanların arzuladığı bir şey olmasına karşın günümüzde organik olmayan sebze ve meyveler, işlenmiş hazır besinler çok fazla tüketilmekte olduğu için bu pek mümkün olmamaktadır. Bu durumda da hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen kişiler için de buğday çimi suyu bir çözüm getirmektedir. Bu yüzden Sert Kazak buğdayının suyu olan ve özel olarak hijyenik koşullarda yetiştirildikten sonra ideal ölçüye geldiğinde taze olarak tüketilen buğday çimi suyunun faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi gerekmektedir. Taze olarak yenilebileceği gibi suyu sıkılarak içilerek de tüketilebilmektedir.

Buğday Çimi Suyu Faydaları

  1. Buğday çimi suyu içinde klorofil bulunmaktadır ve klorofilin içinde de magnezyum vardır. İçinde vitemin, mineral, ve enzimlerden oluşmuştur. İçinde demir, maznezyum, kalsiyum, selenyum  ve amino asitler bulunmaktadır. B, B12, B9, B8, B6, B3, B2, B1, K, E, C ve A vitaminleri vardır. Anti oksidan özelliği ile vücudu yenileyici bir özelliğe sahiptir.
  2. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmaya yardımcı olmasının yanında başta kanser olmak üzere pek çok hastalığın tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Hangi hastalıklara iyi geldiğini saymak gerekirse bunlar arasında ülkemizde çok fazla görülen Talasemi yani Akdeniz Anemisi hastalarına düzenli olarak 100ml miktarında buğday çimi suyu verilmesi ile bu hastaların kırmızı kan nakli ihtiyacının %25 azaldığı gözlemlenmiştir.
  3. Romataid Atrit bu hastalığın etkisinde olan insanlar düzenli olarak buğday çimeni suyu içtiklerinde eklem sorunlarında azalmanın yanında bozuk uyku düzenlerinde de iyileşme gözlemlenmiştir.
  4. Ülseratif Kolit hastalarının da buğday çimi suyunu düzenli olarak tüketmelerinin düzeli bağırsak hareketleri ve rektal kanamada azalma gözlemlenmesi ile genel durumda iyileşme gözlemlenmiştir.

Buğday Çimi Suyu Kanseri Tedavi Ediyor mu?

Kesin olarak kanıtlanmamış olsa da buğday çimi suyu tüketen kanser hastaları buğday çimi suyu tükettiklerinde yapılan tedavilere daha olumlu cevap vermektedirler. Bu sayede de iyileşme oranı yükselmektedir. Kansere yakalanmamanın daha önemli olduğu için buğday çimi suyunu sağlıklı insanlarında tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Bu doğal bitkinin yan etkisinin olmaması ile de bütün yetişkinler rahatça kullanabilirler.

Buğday çimi suyu sıkacağı katı meyve sıkacağı ile çok verimli bir şekilde kullanılıyor. Kuvings buğday çimi suyu sıkacağı ile ilgili bilgilendirilmek istiyorsanız hemen makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz. Önemli bir besin kaynağı olan buğday çok faydalı olması ile eski çağlardan bu yana tüketilmektedir. Günümüzde ise buğday çimi suyu için de bulunan vitamin, mineral ve amino asitler ile antioksidan etkisi kanıtlanmıştır. Metabolizmayı güçlendirmekte, yağ yakmakta, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve kanser hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde de tedavi edici etkisi ile kullanılmaktadır. Taze olarak tüketilmesi gerektiği için Buğday Çimi Suyu Sıkacağı alarak insanların kendi evlerinde yetiştirdikleri buğday çiminin suyunu sıkarak içebilmektedirler.

Buğday Çimi Nasıl Üretilir?

Hazır olarak üretilmiş olan buğday çimi alabileceğiniz gibi evinizde bir saksı içinde de buğday çimi yetiştirebilirsiniz. Buğday tohumunun işlem görmemiş olması önemlidir. Bu buğday tohumunu bir saksıya ekerek filiz vermesi beklenmelidir. Düzeli olarak sulanmalıdır. Buğday filizleri yaklaşık 4 cm boyunda olduğunda bunları toplayarak buğday çimi sıkacağı ile suyunu sıkarak taze olarak tüketebilirsiniz. Detoks yapmak ve kilo vermek isteyen kişiler tarafından da çok fazla tercih edilir. Buğday çimi suyu düzenli olarak tüketildiğinde etkisi görülecektir. Yan etkisi olmayan bir besin maddesi olarak bütün yetişkinler tarafından kullanılmasında bir sakınca yoktur aksine sağlığa faydaları kanıtlanmıştır.

Nasıl Kullanılır?

Bütün mutfaklarda kolayca kullanabileceğiniz Buğday Çimi Suyu Sıkacağı mutfak tezgahına kolayca montajı yapılabilen bir mutfak aletidir. Buğday çimini taze olarak topladıktan sonra bunu yıkadıktan sonra buğday çimi suyu sıkacağının içine koyulur. Sonra üzerinde bulunan kolu çevirmek suretiyle kolayca sıkarak tüketebilirsiniz. Alternatif tıbbın en çok tercih edilen ürünü olmasını içinde bulunan laetril maddesi ile sağlamaktadır. Kanser hastalarının tedavilerine destek olarak laetril tüketmeleri gerekmesi ile birlikte buğday çimi suyu önem kazanmıştır.

Anti oksidan etkisi ile vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılmasında çok faydalıdır. İçinde bulunan klorofil ile ağız kokusu ve sindirim sistemi sorunlarının da ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Masrafsız ve son derece doğal bir bitki olan buğday çimi ister taze olarak yensin ister suyu içilsin son derece faydalıdır. Uzmanlar tarafından da tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Demir deposu olan bu bitki ile demir eksikliği sorunu da ortadan kalkmaktadır.

Buğday çimi suyu kanser?

Buğday çimi suyunun kanser ile savaşan bir yapısı vardır. Tabi ki burada en önemli olan vitaminlerin kayba uğramamasıdır.  Konu ile ilgili olarak buğday çimi suyu ve kanser ilişkisini daha çok önemsediğimizden bunu başka bir sayfada daha detaylı olarak ilişkilendirdik.

Ayrıca Ev için katı meyve sıkacağı sayfamızı inceleyip, güvenli ödeme sistemimiz ile hemen satın alım yapabilirsiniz.

Buğday çimi suyu nedir, nerelerde kullanılır gibi sorulara cevap arayacağız. Sağlıklı bir hayat yaşamak isteyen kişiler için doğal besin maddeleri tüketmek çok önemlidir. Buğday çok eski tarihlerden bu yana tüketilen besin maddesi olan buğdayın çiminin faydaları ise son yıllarda keşfedilmiş ve taze olarak tüketilmesinin yanında buğday çimi suyu da tüketilmeye başlamıştır. Buğday çimi suyu nedir sorusunun cevabı ise bu özel Kazak buğdayının tohumundan elde edilen bir bitkinin suyunun sıkılması ile elde edilmektedir. Hijyenik ve doğal olarak yetişmesi ile faydası tam olmaktadır. Bu buğdayın çiminin yeterli boya eriştikten sonra kesilerek toplanması ve özel makinesinde sıkılarak düzenli olarak içilmesi gerekmektedir. Biraz acı bir tadı olmasına rağmen faydalarının gözetilerek tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Faydaları

Buğday çimi suyu nedir ve faydaları nelerdir. Buğday çiminin ne olduğunun hakkında yukarda bilgi verdikten sonra buradan faydaları hakkında da bilgi vermek istiyoruz. İçinde çok sayıda vitamin, mineral, enzim bulunmaktadır. Anti oksidan etkisi ile detoks yapan kişiler tarafından tüketilmesi şarttır ayrıca vücutta bulunan toksinlerin etkisini ortadan kaldırmaktadır. İçinde bulunan klorofil ile tam bir demir deposudur ve demir eksikliğinden kaynaklanan hastalıkların ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Alternatif tıbbın bir mucizesi olarak değerlendirilen buğday çimi suyu pek çok hastalığın tedavi sürecinde etkili olmakta yapılan tedavinin başarı oranını yükseltmektedir. Yağ yakıcı etkisi ile diyet yapan kişiler tarafından tüketilmesi de faydalı olmaktadır.

Buğday Çimi Suyu Kanser Tedavisinde Etkili mi?

Çağımızın en çok görülen ve korkutan hastalıklarının başında gelen kanser tedavisi için tıp çalışmalar yapmaktadır. Bunun yanında alternatif tedavi yöntemleri de aranmaktadır. Burada buğday çimi suyu nedir sorusunun cevabının çok faydalı ve laetril içerdiğinin cevabının verilmesi ile birlikte alternatif tıp için bir çözüm sunmaktadır. Dolayısı ile pek çok kanserin önlenmesi için buğday çimi suyu tüketmenin faydalı olduğu ispat edilmiş olmasının yanında ayrıca içinde bulunan demir, magnezyum, kalsiyum, selenyum, amino asiler sayesinde de düzeli olarak tüketen kanser hastalarının iyileşmesinde önemli bir etken olarak ortaya çıkmaktadır. Doğal ve taze olmasının yanında hiçbir yan etkisi bulunmaması ile bütün yetişkinler tarafından tüketilebilir.

Buğday Çimi Kanser
Buğday Çimi Kanser

Buğday çimi tümörleri küçültebilir mi?

Bize her zaman yeşilliklerimizi yememiz söylenmesinin iyi bir nedeni vardır ve bunun nedeni genellikle sebze ne kadar yeşil olursa o kadar fazla klorofil içermesidir. Klorofil ne kadar fazlaysa kanın oksijenlenmesi o kadar iyi olur.

1931’de, fizyoloji ve tıp alanında Nobel Ödülü sahibi olan Dr Otto Warburg, “oksijen yoksunluğunun hücre mutasyonunun başlıca nedeni olduğunu” ortaya koydu. Bazı araştırmalar, belirli kanserlerin oksijen açlığı ile geliştiğini ve hiperbarik oksijen tedavisinin, temel olarak vücudun oksijenle dolup taştığı uygun bir tedavi olarak sunulduğunu gösteriyor.

Michael Donaldson , Beslenme ve kanser:  Kanserlerin yüzde 30-40’ının yaşam tarzı ve diyet önlemleri ile önlenebileceğine dair kanser önleyici bir diyet için kanıtların gözden geçirilmesi başlıklı çalışmasında sonucuna varmıştır. Kanser karşıtı bir diyette önerilen unsurlardan biri, geen sebzeleri yoluyla klorofildir.

Buğday çimi suyunun küçülen tümörlerin olasılığı hakkında bir iddiada bulunulamazken, yayınlanmış bazı araştırmalara başvurabiliriz.

Ağız kanseri tedavisi için bir buğday çimi preparatı kullanılarak bir çalışma yapılmış ve kanser hücrelerinin büyümesinin yavaşladığı bulunmuştur. Benzer şekilde, 2015 yılında yapılan bir araştırma , buğday çiminin kolon kanserinin yavaşlamasına yardımcı olduğunu gösterdi. Başka bir  çalışmada  , buğday çiminin kemoterapinin yan etkilerini iyileştirebileceği, burada tedavinin etkinliğini artırabileceği ve olumsuz yan etkileri azaltabileceği gösterildi.    

Buğday çimi tümörleri küçültebilir mi sorusunu yanıtlamak için çok daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen? İçerdiği yüksek besin içeriği  ve dolayısıyla refah için genel faydaları sayesinde buğday çimi suyunun destekleyici  niteliklerine dair artan bir anlayış vardır .

Organik açık havada yetiştirilen buğday çimi suyumuzun tüm faydalı özelliklerini korumanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden hasat ederken ve meyve suyu verirken sürecimize sevgi dolu bir özen gösteriyoruz. Hiçbir şeyin kaybolmaması ve size doğanın sunduğu en iyi meyve suyunu sunabilmemiz anlamına gelen, meyve suyunu sıkmamızı ve ardından saniyeler içinde dondurmamızı sağlayan yavaş bir soğuk meyve suyu sıkma yöntemi kullanıyoruz.

buğday çimi
buğday çimi

Buğday çimi neye iyi gelir?

  • Araştırma, hidroponik ortamda yetiştirilen bazı tahılların (arpa, buğday ve mısır) çim suyu verim ve besin değerlerini belirlemek amacıyla 15.02.2015 ile 15.07.2015 tarihleri arasında Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü iklimlendirme odasında yürütülmüştür. Çalışmada; üç farklı tahıl (arpa, buğday ve mısır) tohumları hidroponik ortamda yetiştirilerek, bitki verimi tohum oranı, bitki ve çim verimi, çim suyu verimi ve pH, bitki boyu ve kök uzunluğu, bitki ve çim kuru madde oranları, çim suyu enerji ve makro besin değerleri (rutubet, karbonhidrat, protein, yağ, diyet lif ve kül) ile mineral madde (N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Mn, Zn ve Na) içerikleri araştırılmıştır.
  • Araştırma sonuçlarına göre en yüksek çim suyu verim ve enerji değerleri mısırdan elde edilmiştir.
  • Protein, diyet lif, N ve Cu içerikleri bakımından buğday ve arpa çim suyu, P, K,Fe ve Mn içerikleri bakımından sadece buğday çim suyu ön plana çıkarken, en yüksek Ca ve Zn içerikleri mısır, en yüksek Na içerikleri ise arpa çim suyundan elde edilmiştir. En yüksek çim suyu verim ve enerji değerleri elde etmek için mısır tavsiye edilebilir niteliktedir.
  • Ancak vitamin, aminoasit ve enzimleri kapsayan detaylı analizler sonucuna göre insan sağlığına yönelik tavsiyede bulunmak daha doğru olacaktır.
  • Kaynak: Muhammet KARAŞAHİN
  • Ayrıca En İyi Katı Meyve Sıkacağı Hangisi sayfamızı ziyaret edebilir ve en iyi katı meyve sıkacağına sahip olmak için fikir edinebilirsiniz.

Buğday çiminin Kanıta Dayalı 7 Faydası

  1. Meyve suyu barlarından sağlıklı gıda mağazalarına kadar her yerde karşımıza çıkan buğday çimi, doğal sağlık dünyasında ilgi odağı haline gelen en son içeriktir.
  2. Buğday çimi, yaygın buğday bitkisi Triticum aestivum’un taze filizlenmiş yapraklarından hazırlanır .
  3. Evde yetiştirilip hazırlanabilir veya meyve suyu, toz veya ek formda satın alınabilir.
  4. Bazıları, karaciğeri detoksifiye etmekten bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmeye kadar her şeyi yapabileceğini iddia ediyor. Bununla birlikte, sözde faydalarının çoğu henüz kanıtlanmadı veya incelenmedi.
  5. Bu makale, buğday çimi içmenin kanıta dayalı faydalarından 7 tanesine daha yakından bakıyor.

1. Besin Maddeleri ve Antioksidanlar Yüksek

  1. Buğday çimi, birçok farklı vitamin ve mineral için mükemmel bir kaynaktır. Özellikle A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum, kalsiyum ve amino asitlerde yüksektir.
  2. 17 amino asitten sekizi esansiyel olarak kabul edilir, yani vücudunuz bunları üretemez ve bunları gıda kaynaklarından almanız gerekir (1Güvenilir Kaynak).
  3. Tüm yeşil bitkiler gibi, buğday çimi de birçok sağlık yararı ile ilişkili bir tür yeşil bitki pigmenti olan klorofilden oluşur (2Güvenilir Kaynak).
  4. Ayrıca glutatyon ve C ve E vitaminleri de dahil olmak üzere birçok önemli antioksidan içerir (3Güvenilir Kaynak).
  5. Antioksidanlar, hücre hasarını önlemek ve oksidatif stresi azaltmak için serbest radikallerle savaşan bileşiklerdir.
  6. Bazı araştırmalar, antioksidanların kalp hastalığı, kanser, artrit ve nörodejeneratif hastalıklar gibi belirli koşullara karşı korunmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur.4Güvenilir Kaynak).
  7. Bir çalışmada, buğday çimi, yüksek yağlı bir diyetle beslenen tavşanlarda oksidatif stresi azalttı ve kolesterol seviyelerini iyileştirdi.
  8. Ek olarak, buğday çimi ile takviye, antioksidanlar olan glutatyon ve C vitamini düzeylerini artırdı (5Güvenilir Kaynak).
  9. Buğday çiminin antioksidan aktivitesini değerlendiren başka bir test tüpü çalışması, hücrelere oksidatif hasarı azalttığını buldu (6Güvenilir Kaynak).
  10. Buğday çimi üzerindeki araştırmaların deney tüpü ve hayvan çalışmaları ile sınırlı olduğu göz önüne alındığında, antioksidanlarının insanları nasıl etkileyebileceğini belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

ÖZET
Buğday çimi klorofil ve birçok vitamin, mineral ve amino asit bakımından yüksektir. Test tüpü ve hayvan çalışmaları, antioksidan içeriğinin oksidatif stresi ve hücre hasarını önleyebileceğini bulmuştur.

2. Kolesterolü Düşürebilir

  1. Kolesterol, vücutta bulunan mumsu bir maddedir. Hormon yapmak ve safra üretmek için biraz kolesterole ihtiyacınız olsa da, kanınızda çok fazla kolesterol kan akışını engelleyebilir ve kalp hastalığı riskinizi artırabilir.
  2. Birkaç hayvan çalışması, buğday çiminin kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur .
  3. Bir çalışmada, yüksek kolesterolü olan sıçanlara buğday çimi suyu verildi. Toplam kolesterol, “kötü” LDL kolesterol ve trigliserit seviyelerinde azalma yaşadılar.
  4. İlginç bir şekilde, buğday çiminin etkileri, yüksek kan kolesterolünü tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan reçeteli bir ilaç olan atorvastatinin etkilerine benzerdi.7Güvenilir Kaynak).
  5. Başka bir çalışma, yüksek yağlı bir diyetle beslenen tavşanlardaki etkilerini inceledi. 10 hafta sonra, buğday çimi takviyesi, bir kontrol grubuna kıyasla toplam kolesterolü düşürmeye ve “iyi” HDL kolesterolü artırmaya yardımcı oldu (5Güvenilir Kaynak).
  6. Bu umut verici sonuçlara rağmen, buğday çimi takviyelerinin insanlarda kolesterol seviyelerini nasıl etkileyebileceğini belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

ÖZET
Bazı hayvan çalışmaları, buğday çiminin kan kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur, ancak insan çalışmalarına ihtiyaç vardır.

3. Kanser Hücrelerini Öldürmeye Yardımcı Olabilir

  1. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde, bazı test tüpü çalışmaları, buğday çiminin kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.
  2. Bir test tüpü çalışmasına göre, buğday çimi özütü, ağız kanseri hücrelerinin yayılmasını %41 oranında azalttı (8Güvenilir Kaynak).
  3. Başka bir test tüpü çalışmasında, buğday çimi hücre ölümüne neden oldu ve tedaviden sonraki üç gün içinde lösemi hücrelerinin sayısını %65’e kadar azalttı (9Güvenilir Kaynak).
  4. Bazı araştırmalar, buğday çimi suyunun geleneksel kanser tedavisi ile birleştirildiğinde olumsuz etkileri en aza indirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.
  5. Bir çalışma, meme kanseri olan 60 kişide buğday çimi suyunun kemoterapinin yaygın bir komplikasyonu olan kemik iliği fonksiyonunun bozulma riskini azalttığını buldu.10Güvenilir Kaynak).
  6. Bununla birlikte, buğday çiminin insanlarda potansiyel anti-kanser etkilerine dair hala bir kanıt yoktur. İnsanlarda kanser gelişimini nasıl etkileyebileceğini anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

ÖZET
Test tüpü çalışmaları, buğday çiminin kanser hücrelerini öldürmeye ve kanser gelişimini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca, bir insan çalışması, kemoterapinin komplikasyonlarını azaltabileceğini buldu.

4. Kan Şekeri Düzenlemesine Yardımcı Olabilir

  1. Yüksek kan şekeri, baş ağrısı, susuzluk, sık idrara çıkma ve yorgunluk gibi çok çeşitli semptomlara neden olabilir.
  2. Zamanla yüksek kan şekeri, sinir hasarı, cilt enfeksiyonları ve görme sorunları gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.
  3. Bazı hayvan çalışmaları, buğday çiminin kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur.
  4. Bir çalışmada, diyabetik sıçanlara buğday çimi verilmesi, kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olan belirli enzimlerin seviyelerini değiştirdi (11Güvenilir Kaynak).
  5. Başka bir çalışma, diyabetik sıçanları 30 gün boyunca buğday çimi özü ile tedavi etmenin kan şekeri düzeylerini önemli ölçüde azalttığını buldu.12Güvenilir Kaynak).
  6. Buğday çiminin kan şekeri üzerindeki etkileri üzerine yapılan araştırmalar hayvanlarla sınırlıdır. İnsanlarda kan şekerini nasıl etkileyebileceğini anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

ÖZET
Bazı hayvan çalışmaları, daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç duyulmasına rağmen, buğday çiminin kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.

5. Enflamasyonu Azaltabilir

  1. Enflamasyon, vücudu yaralanma ve enfeksiyona karşı korumak için bağışıklık sistemi tarafından tetiklenen normal bir yanıttır.
  2. Bununla birlikte, kronik inflamasyonun kanser, kalp hastalığı ve otoimmün bozukluklar gibi durumlara katkıda bulunduğuna inanılmaktadır.13Güvenilir Kaynak).
  3. Bazı araştırmalar, buğday çimi ve bileşenlerinin iltihabı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.
  4. 23 kişide yapılan küçük bir çalışma, buğday çimi suyunun kalın bağırsakta iltihaplanma ile karakterize bir hastalık olan ülseratif kolit üzerindeki etkilerini inceledi.
  5. Bir ay boyunca 1/2 fincan (100 ml) buğday çimi suyunun hemen altında içilmesi, ülseratif kolitli hastalarda hastalık şiddetini ve rektal kanamayı azalttı.14Güvenilir Kaynak).
  6. Buğday çimi ayrıca güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip bir bitki pigmenti olan klorofil açısından da zengindir. Bir test tüpü çalışması, klorofilin iltihabı tetikleyen spesifik bir proteinin aktivitesini inhibe ettiğini gösterdi (15Güvenilir Kaynak).
  7. Ayrıca, başka bir test tüpü çalışması, klorofildeki bileşiklerin, arterlerden ekstrakte edilen hücrelerde iltihabı azalttığını buldu (16Güvenilir Kaynak).
  8. Çoğu araştırma, buğday çimindeki belirli bileşiklere veya buğday çiminin belirli bir durum üzerindeki etkilerine odaklanmıştır. Genel popülasyon üzerindeki potansiyel anti-inflamatuar etkilerini ölçmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

ÖZET
Bir çalışma, buğday çiminin inflamatuar bir bağırsak hastalığı olan ülseratif kolit tedavisine yardımcı olabileceğini buldu. Ek olarak, test tüpü çalışmaları, buğday çiminde bulunan bir bileşik olan klorofilin de iltihabı azaltabileceğini bulmuştur.

6. Kilo Kaybını Teşvik Edebilir

  1. Birçok insan, kilo kaybını artırmanın hızlı ve kolay bir yolu olarak diyetlerine buğday çimi suyu eklemeye başladı .
  2. Buğday çimi, klorofil içeren ve fotosentez için güneş ışığını emen bitkilerde bulunan küçük bölmeler olan thylakoids içerir.
  3. Buğday çiminin kilo kaybını artırabileceğine dair bir kanıt bulunmamakla birlikte, birkaç çalışma, thylakoids ile takviyenin tokluğu artırabileceğini ve kilo kaybını artırabileceğini bulmuştur.
  4. Küçük bir çalışmada, yüksek karbonhidratlı bir öğünü tilakoidlerle desteklemek, plaseboya kıyasla tokluk hissini yoğunlaştırdı (17Güvenilir Kaynak).
  5. Benzer şekilde, sıçanlarda yapılan bir araştırma, tilakoidlerle takviyenin midenin boşalmasını yavaşlatarak ve açlığı azaltan hormonların salınımını artırarak tokluğu artırdığını göstermiştir.18Güvenilir Kaynak).
  6. Başka bir çalışma, yüksek yağlı bir diyetle sıçanlara thylakoid verilmesinin, bir kontrol grubuna kıyasla gıda alımının ve vücut ağırlığının azalmasına neden olduğunu buldu (19Güvenilir Kaynak).
  7. Bununla birlikte, thylakoidlerin yeşil sebzeler ve ıspanak, lahana ve marul gibi yeşil yapraklı sebzeler de dahil olmak üzere diğer birçok gıda kaynağında da bulunabileceğini unutmayın.
  8. Dahası, bu çalışmalarda tipik olarak buğday çiminde bulunan konsantrasyonlardan çok daha yüksek olan tilakoid konsantrasyonları kullanıldı.
  9. Ayrıca buğday çiminin özellikle kilo verme üzerindeki etkilerine dair bir araştırma da yok. İnsanlarda kilo kaybı üzerindeki etkilerine bakmak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

ÖZET
İnsan ve hayvan çalışmaları, buğday çimi ve diğer yeşil sebzelerdeki thylakoidlerin tokluğu ve kilo kaybını artırabileceğini bulmuştur.

7. Diyetinize Eklemek Kolay

  1. Buğday çimi toz, meyve suyu ve kapsül formunda yaygın olarak bulunur ve sağlık gıda mağazalarında ve özel marketlerde kolayca bulunabilir.
  2. Ayrıca, evde buğday çimi yetiştirebiliyorsanız, kendi buğday çimi suyunuzu yapmak için bir meyve sıkacağı kullanabilirsiniz.
  3. Buğday çimi suyu içmenin yanı sıra, favori yeşil smoothielerinizin besin içeriğini artırmak için meyve suyu veya tozu kullanabilirsiniz.
  4. Buğday çimi suyunu salata soslarına, çaylara veya diğer içeceklere de karıştırabilirsiniz.

ÖZET
Buğday çimi meyve suyu, toz veya takviye olarak mevcuttur ve çeşitli şekillerde tüketilebilir. Diyetinize eklemek oldukça kolaydır.

Önlemler ve Yan Etkiler

  1. Buğday çimi, çölyak hastalığı veya glütene duyarlılığı olanlar için genellikle güvenli kabul edilir . Bunun nedeni, çim değil, yalnızca buğday çekirdeğinin tohumlarının glüten içermesidir.
  2. Bununla birlikte, glütene duyarlılığınız varsa , buğday çimi tüketmeden veya glütensiz sertifikalı ürünlere yapışmadan önce doktorunuza danışmanız en iyisidir.
  3. Evde yetiştiriyorsanız, buğday çimi de küflenmeye karşı çok hassastır. Acı bir tadı varsa veya bozulma belirtileri gösteriyorsa, dikkatli olun ve atın.
  4. Son olarak, bazı insanlar meyve suyu veya ek formda buğday çimi tükettikten sonra mide bulantısı, baş ağrısı veya ishal gibi semptomlar bildirmektedir. Bunları veya diğer olumsuz etkileri yaşarsanız, alımınızı azaltmak en iyisidir.
  5. Negatif belirtiler devam ederse, bir sağlık uzmanıyla konuşmayı veya buğday çimini diyetinizden tamamen çıkarmayı düşünün.

ÖZET
Buğday çimi glütensiz olarak kabul edilir, ancak glüten duyarlılığınız varsa özel önlemler alınmalıdır. Ayrıca küflenmeye karşı hassastır ve bazı insanlarda olumsuz belirtilere neden olabilir.

Alt Bilgi

  1. Buğday çimi ve bileşenleri, kilo kaybı, azalmış inflamasyon, daha düşük kolesterol ve daha iyi kan şekeri kontrolü dahil olmak üzere birçok sağlık yararı ile ilişkilendirilmiştir.
  2. Bununla birlikte, insanlarda etkileri üzerine araştırmalar eksiktir ve birçok çalışma yalnızca spesifik bileşiklerine odaklanmıştır.
  3. Buğday çiminin faydalarını doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, dengeli bir diyetin parçası olarak içilmesi, bazı ekstra besinler ve çeşitli sağlık yararları sağlamaya yardımcı olabilir.
  4. Buğday çimi aşılarının yoğunluğu, yeni başlayanlar için hafif yan etkilere (baş ağrısı, yorgunluk ve mide bulantısı gibi) neden olabilir. Yarım atışla başlayın ve alımınızı kademeli olarak artırın. Veya buğday çimini diğer meyve sularına dahil etmeyi deneyin.

Buğday çiminin 4 Faydası

1. Birçok Önemli Besin Maddesinde Yüksektir

Buğday çimi, besin içeriği sayesinde çeşitli faydalara sahiptir. B vitaminlerinin yanı sıra A, C, E ve K vitaminlerini de içerir.

 

Aslında, IOSR .

Journal of Pharmacy & BioAllied Sciences’da Ekim 2015’te yapılan bir araştırmaya göre, buğday çimi lif ve fosfor, çinko, magnezyum, demir, manganez, kalsiyum ve bakır gibi mineraller açısından da yüksektir .

 

Lif içeriği buğday çimini sindirmeyi zorlaştırır, dolayısı ile yenilmek yerine genellikle meyve suyu veya toz halinde satılır.

2. Klorofil İçerir

Buğday çimi ayrıca bitkilere yeşil rengini veren fotosentetik bir pigment olan klorofil açısından da zengindir. Dolayısı ile Fonksiyonel Gıdalar Sağlık ve Hastalıkta Kasım 2011’de yapılan bir incelemeye göre, klorofil vücudunuzdaki toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur ve karaciğer fonksiyonlarını destekler .

 

Uluslararası Kimyasal Araştırmalar Dergisi’nde Aralık 2014’te yapılan bir araştırmaya göre, kimyasal olarak hemoglobin (kırmızı kan hücrelerinde bulunan bir protein) klorofile çok benzer .

Araştırmacılara göre, buğday çimindeki klorofil, B12 vitamini, demir ve folik asit kombinasyonu, anemi gibi kan hastalıklarının tedavisinde potansiyel olarak yardımcı olabilir. Bununla birlikte, buğday çiminin kan koşulları için gerçek faydalarını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

3. Güçlü Bir Antioksidandır

Antioksidanlar, zararlı serbest radikalleri ve oksidatif stresi azaltarak vücuttaki hücre hasarıyla savaşmaya yardımcı olur. Amerikan Journal of Clinical Nutrition’da Kasım 2018’de yayınlanan araştırmaya göre, antioksidan içeriği yüksek bir diyet, hastalıkları önleme ve kalp hastalığı ve kanser gibi durumların daha düşük insidansı ile ilişkilendirilmiştir .

Buğday çimi antioksidanlarda (glutatyon, C vitamini ve E vitamini gibi) yüksektir ve Journal .

Bununla birlikte, buğday çiminin spesifik antioksidan özellikleri üzerine yapılan çoğu çalışmanın test tüplerinde veya hayvanlar üzerinde yapıldığını belirtmek önemlidir. Bu alanda insanlar üzerinde daha fazla araştırma yapılmasına ihtiyaç vardır.

4. Bazı Sağlık Durumlarının Tedavisine Yardımcı Olabilir

Mini Reviews in Medicinal Chemistry’de Ekim 2015’te yapılan bir incelemeye göre, buğday çiminin çeşitli kronik hastalıkların ve sağlık sorunlarının tedavisini desteklediği düşünülmektedir .

Buğday çimi suyu, tozu ve takviyeleri genellikle aşağıdaki gibi durumlar için ek tedaviler olarak kullanılır:

  • Astım
  • ateroskleroz
  • Artrit
  • Kanser
  • hematolojik problemler
  • Parkinson hastalığı
  • inflamatuar sorunlar
  • Gaz veya kabızlık gibi gastrointestinal sorunlar
  • Ülseratif kolit
  • Hipertansiyon
  • Diyabet
  • Bronşit
  • Uykusuzluk hastalığı
  • egzama
  • sterilite
  • ülserler
  • obezite

Çok az klinik araştırmanın, insanlarda bu durumların tedavisi için buğday çimi tozunun faydalarını desteklediğinin farkında olmalısınız. Olduğu söyleniyor, buğday çimi bildirildi:

  • Journal of Dietary Supplements’de Ocak 2017’de yapılan bir araştırmaya göre kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşürmeye yardımcı olun .
  • Food Science Research Journal’da Ekim 2016’da yapılan bir araştırmaya göre, şeker hastalarında kan şekeri düzeylerini azaltın .
  • Journal of Clinical Oncology’de Mayıs 2019’da yayınlanan bir araştırmaya göre, kemoterapi alan kolon kanseri hastalarında vasküler hasarı, kan pıhtılarını ve iltihabı azaltın .

Sonuç olarak, tüm bu çalışmalar buğday çiminin birçok faydasına işaret eden umut verici sonuçlar göstermiştir, ancak araştırma hala oldukça sınırlıdır.

Ek Bilgi

Buğday çimi sağlıklı ve güvenli bir besin takviyesi olarak kabul edilirken, herhangi bir sağlık sorununu tedavi etmek için doktorunuzla konuşmadan almamalısınız.

Buğday Çimi Dozu ve Yan Etkileri

Günde ne kadar buğday çimi alabileceğinizi merak ediyorsanız, tipik bir buğday çimi suyu dozu 1 ila 4 ons arasındadır (bu bir ila iki buğday çimi çekimidir). Buğday çimi tozuna gelince, doz genellikle 3 ila 5 gramdır (yaklaşık 1 çay kaşığı).

Buğday çimi almak genellikle güvenli kabul edilir ve ciddi, uzun vadeli yan etkilerle ilişkili değildir. Bununla birlikte, bazı insanlar, vücut buna alıştıkça buğday çimi suyu veya tozu almaya başladıklarında yan etkilere sahiptir. Yaygın yan etkiler şunlardır:

  • Mide bulantısı
  • sindirim bozukluğu
  • İshal

Kısaca söyleyecek olursak  Buğday çimi ile yavaş yavaş başladığınızdan emin olun, vücudunuzun buna alışması için zamanla ne kadar içtiğinizi kademeli olarak artırın.

Ve önerilen dozu aşmayın. Toz bir ürün alıyorsanız, servis önerileri için etiketi kontrol edin. Kendi buğday çimi suyunuzu yapıyorsanız veya taze satın alıyorsanız, günde 1 ons ile başlayın. Sizin için en iyi buğday çimi miktarı hakkında doktorunuzla konuşun.

Bekleme Listesi Ürün stoğa ulaştığında sizi bilgilendireceğiz. Lütfen aşağıya geçerli e-posta adresinizi bırakın.