Yulaf Ezmeli Armut Smoothie

Armut, uzun yıllardır tüketilen tatlı, şekil itibari ile çan’ı andıran bir meyve çeşididir. Lezzetli olmasının yanı sıra, bilimsel olarak desteklenen; sağlık açısından birçok yararı da sunuyorlar. Smoothie’lerde yulaf ezmesi süper doyurucudur ve badem yağı ve yoğurttan elde edilen protein tüm sabah devam etmenizi sağlar.

armut faydaları

Yulaf Ezmeli Armut Smoothie İçin Malzemeler:

  • -1 büyük armut, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • -1/2 su bardağı badem sütü
  • – 1/4 su bardağı az yağlı yoğurt
  • – Yarım çay kaşığı vanilya özü
  • – 1/4 su bardağı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
  • -1 su bardağı buz
  • -1/2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya bal
  • -1 yemek kaşığı badem yağı
  • -1 çay kaşığı ebatında zencefil, (ince rendelenmiş)
  • -Bir tutam tarçın

Bütün Malzemeleri Kuvings SV400ME Vakum Blender’a koyup yaklaşık olarak 4dk karıştırın.

Afiyet olsun… 🙂

Ortalama olarak 178 gram’a denk gelen orta boy bir armut için besin değerleri:

  • Kalori: 101
  • Protein: 1 gram
  • karbonhidratlar: 27 gram
  • Lif: 6 gram
  • C vitamini: %12’si
  • Günlük Değerin (DV)
  • K vitamini: DV’nin %6’sı
  • Potasyum: DV’nin %4’ü
  • Bakır: DV’nin %16’sı

şeklindedir.

armut faydaları

6. Daha düşük diyabet riskiyle bağlantılı

Özellikle kırmızı renge sahip armut çeşitleri; olası diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur. Ve armuttaki lif sindirimi yavaşlatarak vücudumuzda bulunan karbonhidratları parçalama ve emme için daha fazla zaman sağlar. Dolayısıyla kan şekeri seviyeleri düzenlenir ve potansiyel olarak diyabetin önlenmesine destek olur.

armutlu tarif

7,Kalp Sağlığını Artırabilir

Armutlar olası bir kalp hastalığı riskinizi azaltır.

Prosiyanidin antioksidanları kalp dokusundaki sertliği azaltır ve iyi kolesterolü artırabilir, kötü kolesterolü düşürebilir.

Armutların; suyu yüksektir,  kalorisi düşüktür ve lifle doludur. Su ve lif tok kalmanıza yardımcı olur ve bu özelliği sayesinde diyet sürecinde tüketilmesi önerilen meyveler arasında bulunur.

İşte armutun 7 etkileyici sağlık faydası:

  1. Vitamin Deposudur

Orta boy armut da; az miktarda folat, niasin ve provitamin A sağlar. Niasin ve Folat enerji üretimi ve hücresel fonksiyonlar için oldukça önemlidir, provitamin A ise; cilt sağlığını destekleyerek yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Armut kabuğu sulu kısmına kıyasla; altı kat daha fazla polifenol barındırdığı için, tüketirken bütün olarak kabuklu şekilde yemeye özen göstermelisiniz. (Vitamini gerçekten kabuğunda!!)

  1. Bağırsak dostudur

Armut, sindirim sağlığı için gerekli olan mükemmel bir çözünmez ve çözünür lif deposudur. Çözünür lifler bağırsaklarımızdaki sağlıklı bakterileri besler. Bu sebeple prebiyotikler olarak kabul edilirler. Bu lifler dışkıyı yumuşatarak bağırsak düzenini korur.

Orta boy bir armut da yaklaşık 6 gram lif bulunur ve bu günlük lif ihtiyacınızın %22’sine denktir.

  1. Yararlı bitki bileşikleri içerir

Antosiyaninler bazı armutlara yakut kırmızısı bir renk verir. Bu Antosiyaninler kalp sağlığını iyileştirebilir ve kan damarlarını güçlendirir bu sebeple kalp hastalığı riskinin azalmasıyla ilişkili olduğunu göstermektedir.

  1. Anti-inflamatuar içeriğe sahiptir

Armut, iltihaplarla savaşmaya destek olan ve hastalık riskinizi min. seviyede tutan zengin bir flavonoid antioksidan kaynağı olarak bilinir.

Aynı zamanda armut, bakır ve K ve C vitaminleri gibi iltihapla mücadele eden birçok vitamin ve minerali bünyesinde tutar.

  1. Kansere karşı, antikanser etkiler sunar

Sinnamik ve Antosiyanin asit çeşitlerinin kanserle savaştığı ispatlanmıştır.

Armut üzerine yapılan birkaç çalışma sırasında ; mide ve mesane kanserleri de dahil olmak üzere bazı kanserlere karşı koruma sağladığı görülmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir