Malzemeler: • Yumurta yerine (30 gr öğütülmüş keten tohumunu 4 yemek kaşığı suyla karıştırın ve kısa süre bekletin) • 250 gr buğday unu • 200 gr prina (ör. havuç/pancar/portakal/rezene veya benzeri) • 50 gr rendelenmiş hindistan cevizi • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı • 1 yemek kaşığı badem yağı • 3-4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu • 1 kl. çk kabartma tozu • 1 yemek kaşığı limon suyu • 3 yemek kaşığı maden suyu • 200 ml bitki bazlı süt.
Hazırlanışı: 1. Tüm malzemeleri karıştırıp muffin kalıbına dökün 2. Önceden ısıtılmış 180 derece hava sirkülasyonlu (200 derece üst/alt) fırında 25 dakika pişirin. 3. Fındık ezmesi ve/veya reçel ile servis