Zengin bir lezzete sahip olan yaban mersinli muzlu dondurma, sağlıklı bir tatlı seçeneğidir! Muzlar zaten lezzetlidir, ancak dondurulmuş yaban mersinleriyle daha serin ve tatlı bir hale gelir. Bu dondurma, düşük kalorili olmasına rağmen lif ve C ile K vitaminleri gibi besleyici içerikleri yüksektir.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini (120g)
  • 1 su bardağı dondurulmuş muz (120g)
  • Muzun kabuğunu soyup dondurucuya koyun, gerektiğinde çıkarın.

 

 


Yöntem:

  1. Katı meyve sıkacağını boş süzgeçle kurun ve akıllı kapağı kapatın.
  2. Malzemeleri küçük porsiyonlar halinde ekleyin ve her bir kısmın işlenmesini bekledikten sonra bir sonraki kısmı ekleyin.

 

 


📋 Faydaları:

📌 Yaban Mersini

Tatlı lezzeti ve yüksek besin değeriyle yaban mersini, en popüler meyvelerden biridir. Düşük kalorili bir “Süper Meyve” olarak bilinen yaban mersini, diyet yapanlar arasında oldukça popülerdir. Ayrıca diğer meyve ve sebzelere kıyasla yüksek flavonoid gibi antioksidan maddeler içerir.

📌 Muz

Muz, kalp sağlığı, tansiyon düzenlemesi ve kas fonksiyonu için gerekli bir mineral olan potasyum açısından mükemmel bir kaynaktır. İçeriğindeki lif, düzenli bağırsak hareketlerini destekler ve kabızlığı önler. Muz, açlığı kontrol etmeye ve kilo yönetimine yardımcı olan doyurucu bir atıştırmalıktır.