Hazırlık:
1. Kuvings Sıkacağı ile ev yapımı fındık sütünüzden biraz fındık sütü ve fındık posası alın!
2. Tüm malzemeleri bir kapta pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. (Oldukça kalın olmalı)
Ahududu jölesi:
İçindekiler:
– 250 gr dondurulmuş ahududu
– 6 Yemek Kaşığı Chia Tohumu
– 3 Yemek Kaşığı Akçaağaç şurubu
– ½ limondan limon suyu
– 1 Yemek Kaşığı Agar şurubu
Hazırlık:
3. Ahududu, limon suyu ve akçaağaç şurubunu bir tencerede ısıtın. Ahududuları çatalla ezin.
4. Chia tohumlarını ve agar agarı ekleyin ve 1 dakika pişirin.
5. Kek hamurunu silikon kalıplara dökün, düzeltin ve ardından ahududu jölesi ile kaplayın. 4 saat soğutun.
6. İsteğe bağlı: Biraz çikolata eritin ve soğuyan kapları kapatın. Kıyılmış fındık ile süsleyin ve servis yapın!